Halal Coaching & Consultation
Kami menawarkan perkhidmatan latihan, coaching dan perundingan untuk pengusaha makanan yang berminat untuk memohon Pensijilan Halal Malaysia.
Kami menawarkan perkhidmatan latihan, coaching dan perundingan untuk pengusaha makanan yang berminat untuk memohon Pensijilan Halal Malaysia.
Seperti yang dinyatakan dalam Manual Prosedur Persijilan Halal Malaysia (Domestik) 2020 di mana premis yang mempunyai Pensijilan Halal wajib memastikan setiap pekerja menerima latihan berkaitan halal.
HACCP merupakan program keselamatan makanan yang pro-aktif, sistematik & mengutamakan langkah pencegahan. Skim HACCP diwujudkan untuk memberi pengiktirafan rasmi kepada premis makanan yang berjaya
mengamalkan dan mengekalkan sistem HACCP bagi produk makanan mereka.
Suntikan vaksin anti typhoid yang diwajibkan kepada setiap pengendali makanan yang terlibat dalam semua aspek penyediaan dan penyimpanan makanan.
Good Manufacturing Practice (GMP) diwujudkan bagi memberi pengiktirafan
rasmi kepada industri yang mengamalkan elemen-elemen GMP sekaligus
memenuhi kehendak-kehendak keselamatan makanan dan kehendak
pengguna
Seperti yang di nyatakan dalam Manual Prosedur Persijilan Halal Malaysia (Domestik) 2020 di mana premis yang mempunyai Pensijilan Halal wajib memastikan setiap pekerja menerima latihan berkaitan halal.